5 manieren voor meer natuur in huis

Hoewel ik jullie allemaal aanraad om op een regenachtige dag gewoon de paraplu erbij te pakken of de druppels op je gezicht te voelen, is het natuurlijk ook verleidelijk om lekker binnen te blijven. Om je ook binnen in de natuur te wanen, heb ik een aantal tips voor je op een rij gezet.

1- Wees creatief met wat je vindt in de natuur.

  1. Beschilder bladeren of veren – de natuur hoeft niet altijd alleen een onderwerp voor het canvas te zijn, je kunt het ook als canvas gebruiken! Schilder bijvoorbeeld motiefjes op een gedroogd herfstblad of beschilder een veer.
  2. Maak een dromenvanger van gevonden veren en takjes en schelpjes. Ga op struintocht en verzamel je mooiste schatten. Maak daarna een kunstwerk van hetgeen dat je gevonden hebt, zoals een dromenvanger of mobiel.
natuur in huis
  1. Gebruik takken als decoratie: voor een hip huis dat zo uit een woonmagazine komt, hoef je niet naar een dure winkel. Met takken kan je het leukste, meest speelse en moderne interieur maken. Hang bijvoorbeeld een tak boven de eettafel en wind daar een lampsnoer omheen, of maak een kapstok van een tak. Let er wel op dat je eerst de schors verwijdert – deze belandt anders later in je soep.
  2. Maak een seizoenstafel: ga weer op struintocht door het bos en verzamel blaadjes, eikeltjes, veertjes en takjes. Of laat de natuur een inspiratie zijn voor iets wat je zelf maakt. Je kan bijvoorbeeld herfstblaadjes en paddenstoelen vilten, een winterlandschap schilderen, of schilderen met pigment uit bloemen.

2 – Groene vingers kan je leren!

Haal een aantal plantjes in huis en lees je in over de verzorging. Niet zoveel thuis of een beetje vergeetachtig? Neem dan wat vetplantjes of cactussen. Die kunnen ook prima met wat minder water, vooral in de winter. Een grotere plant zoals een Kentia palm of een Dracaena hebben direct een grote groene impact. Nog leuker: neem een babyplantje over van iemand anders! Ben je meteen met elkaar gelinkt en kunnen jullie de familieverhalen uitwisselen. Hieronder zie je mijn vensterbank: zo is het plantje linksboven een baby van de “Madagascar Jewel” van mijn ouders en dat plantje daarnaast is de baby van de vetplant die ik uitkoos toen ik nog maar een vijfjarig meisje was.

de natuur in huis halen

3 -Pluk je wild

Leer over eetbare planten en paddenstoelen en bereid of garneer je maaltijd met dat wat je gevonden hebt! Informeer wel eerst of je er mag plukken. Voor mijn verjaardag kreeg ik bijvoorbeeld het boek: De Eetbare Stad. De berm is altijd een goed begin: brandnetels en zevenblad lenen zich uitstekend voor allerlei maaltijden. Maak bijvoorbeeld brandnetelsoep of een zevenbladstamppot. Daarnaast is een zomers veldboeket op de tafel natuurlijk ook nooit weg.

4 – Gebruik aardetinten en hout

Dit ligt misschien voor de hand maar het gebruik van natuurlijke kleuren en materialen in je huis doet veel met het gevoel. Ook prints of foto’s met natuurlijke elementen doen wonderen. Mijn nieuwe favorieten: dit kussen van Ikea met bergen en deze van Intratuin met een nevelig bos.

5 – Eet lokaal

Als je producten koopt die lokaal verbouwd zijn heb je direct een diepere band met je omgeving. Koop bijvoorbeeld eens een pot honing van een lokale imker en bedenk dat je de nectar eet van al die bloemen om je heen. Ook leuk als verjaardagscadeau.

Heb jij een van deze dingen weleens gedaan? Of heb jij een ander goed idee? Deel het hieronder!    

Op zoek naar meer natuurlijke wooninspiratie? Kijk dan eens op mijn Pinterest pagina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.