Over mij

Wie ben ik?

Je had het misschien al geraden, maar ik hou van buiten zijn! Lekker in de natuur, zoveel als maar kan, en anders erover dromen, lezen en films kijken. Ik ben een meisje van 25, volgens Staatsbosbeheer dus een anomalie in de Nederlandse bossen (“waar zijn die twintigers in het bos?”) Nederland is wel erg plat en overbevolkt met mensen en hun huizen, en koeien met hun gras (als je geluk hebt; ik ben ook vegetariër). Als ik vroeger met mijn ouders moest gaan wandelen vond ik het vreselijk. En toch ben ik uitgegroeid tot een buitenl(i)ever.  Go figure.

Climbing Mount Rinjani

Climbing Mount Rinjani

Omdat ik het hier wel plat en vol vind, ga ik graag op reis om prachtige landschappen op te zoeken, het liefst met bergen. Het fijnste vind ik hiken en fotograferen. De laatste paar jaar ben ik gezegend met veel kansen om dit te doen; studerend op een berg(je) in Vancouver, Canada; backpackend door Indonesië, China en Zuid-Korea; en reizend voor mijn bachelor Antropologie door Bosnië-Herzegovina, Ierland, Roemenië en Georgië. Als het reisvirus je eenmaal te pakken heeft, natuurlijk, kan je niet meer terug. Dus heb ik al heel wat plannen voor de komende tijd.  Echter, ik wil zo graag ook hier kunnen genieten en niet de hele tijd maar draaiend op mijn stoel zitten en dromen over bergen.  Daarom daag ik mijzelf dit jaar uit om het mooiste te vinden en te ervaren aan Nederland.

Omdat ik zo van de natuur houd, ben ik er ook lief voor; milieubewust dus. Ik doe mijn master aan Wageningen University & Research gericht op de sociale facetten van milieu en natuur. Ik probeer mijn liefde voor de natuur en mijn liefde voor schrijven te combineren.

Waarom deze blog?

Deze blog brengt voor mij twee dingen samen: de uitdaging aan mijzelf om volledig te genieten van de natuur op mijn huidige plek. Dat is op het moment dat ik deze blog begin dus Nederland. Daarnaast maakte ik voor mijzelf lang geleden al de connectie tussen liefde en respect voor de natuur en milieubewustzijn. Neem daarbij het feit dat mijn generatie (de ‘twintigers’) blijkbaar de bossen mijdt, maar tevens de generatie is die het moet doen met de wereld van morgen (waarin duurzaamheid een grote rol speelt). Daarom neem ik de rol op mij van inspirator voor mijn generatie: een beetje extra respect en liefde voor de natuur om uiteindelijk meer milieubewustzijn te creëren. Twee vliegen in een klap. Ambitieus? Geen idee. We gaan het zien:) Ik hoop al mijn lezers te vermaken en te inspireren met leuke verhalen over buitenspelen, hier in Nederland en daar buiten, zodat we allemaal een beetje meer gaan dromen en misschien een beetje liever worden voor de Aarde.

Stuur me een berichtje!

Als je vragen hebt en je kunt het antwoord niet vinden op mijn blog, stuur me dan een berichtje! Hieronder een lijstje van dingen waar ik iets of meer vanaf weet. En als ik het dan ook niet weet, kunnen we samen op zoek naar het antwoord.

Landen:

Nederland, België, Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk, Italië, Vaticaanstad, Kroatië, Bosnië-Herzegovina, Hongarije, Tsjechië, Roemenië, Zweden, Noorwegen, Engeland, Ierland, Georgië (het land), Canada (Quebec, Ottawa, Banff National Park, British Columbia), Indonesië (Bali & Lombok), China (Guanxi, Yunnan & Sichuan), Zuid-Korea.

En dan nog:

Hiken, boeken over reizen en buitenspelen, meer leuke boeken, documentaires, films over buitensport, liedjes die fijn zijn voor reizen, liedjes over reizen en natuur, fotografie, verschillende milieuvriendelijke life hacks, culturele antropologie, duurzaamheid, milieuproblematiek, katten (die heb ik) en vast nog 10.000 andere dingen waar ik nu niet op kan komen.